La Fundació FC Barcelona busca entre els socis i sòcies persones voluntàries per al projecte Joves Futur+

Share

El Club i la Fundació fan una nova crida per crear una xarxa de persones que vulguin fer de mentores, donar suport i impartir formació de joves extutelats que participin al programa Joves Futur + engegat conjuntament amb la Fundació “la Caixa”

La Fundació del FC Barcelona i la Fundació “la Caixa” han posat en marxa conjuntament el projecte Joves Futur + per donar suport a persones joves extutelades. Un dels pilars del projecte és la creació d’una xarxa de persones voluntàries entre els socis i sòcies, personal del Club i de la Fundació “la Caixa” que ofereixin acompanyament, donin suport i imparteixin formació aprofitant els seus coneixements. 

Les persones majors d’edat que formen part d’aquests col·lectius que visquin a Catalunya i que disposin de temps, voluntat, inquietuds, aficions i un perfil formatiu divers, podran optar a ser mentors o mentores dels participants d’aquest projecte social. Tothom qui estigui interessat a formar part d’aquesta xarxa té de termini per comunicar-ho fins al proper 30 de novembre. 

L’objectiu final és que aquest centenar de joves, que no tenen una xarxa familiar o social, disposin d’un suport personal i d’acompanyament que els ofereixi eines en l’àmbit formatiu, laboral, psicosocial i emocional per a la seva emancipació i procés vital.

Beneficis i creixement personal

La mentoria és una relació de desenvolupament i suport personal en la qual una persona més experimentada o amb més coneixement ofereix, de manera voluntària, un acompanyament a una altra de menys experimentada o amb menys coneixement, sobretot en alguns aspectes de la vida (laborals, formatius, emocionals, lúdics, esportius...). 

Aporta beneficis tant a la persona que rep el suport com al mentor, que fa de ‘guia’; influeix en el creixement personal dels dos i es basa en una comunicació cara a cara, en què les persones es coneixen en un context informal, però planificat, durant un temps sostenible, en el qual es fa un seguiment d’aquesta relació. 

Procés de selecció i formació

Totes les persones interessades hauran de passar una entrevista de selecció per veure si compleixen els requisits necessaris per convertir-se en mentores del programa. Un cop validada la seva sol·licitud, rebran una formació inicial gratuïta, formalitzaran la seva participació, i tindran el suport i el seguiment d’experts durant tot el procés.

Hi ha dos tipus de mentoria: la mentoria grupal, que requereix una implicació puntual, i té un format més de capacitació; i la mentoria individual, que requereix una implicació més regular, amb un contacte més habitual amb la persona jove. 

El procés de sol·licitud i les inscripcions es poden fer a través del següent formulari FEU CLIC AQUÍ.

Més informació a: jovesfutur@fcbarcelona.cat o tel. 609565996
 

SHARE THIS NEWS