La Fundació FC Barcelona posa en marxa “Barça Activa’t”, un nou projecte d’inclusió social basat en l’esport per a joves a Catalunya

Share

Sessió de la metodologia socio-esportiva SportNet a Figueres

El programa es durà a terme a diferents poblacions catalanes en col·laboració amb les Diputacions i ajuntaments de Girona, Lleida i Tarragona

La Fundació FC Barcelona ha posat en marxa el programa “Barça Activa’t” en col·laboració amb les Diputacions de Girona, Lleida i Tarragona i diversos ajuntaments catalans. A partir de la metodologia SportNet, pròpia de la Fundació FC Barcelona, l’objectiu d’aquest projecte és fomentar grups de joves que impulsin projectes participatius de temàtica esportiva i amb impacte al mateix municipi per afavorir la inclusió social del jovent. A més, els projectes participatius que s’implementin arreu formaran part d’un concurs de projectes entre els quals s’escolliran la millor proposta comunitària.

“Barça Activa’t” dona resposta al nou enfocament holístic que la Fundació FC Barcelona està promovent en tots els seus projectes, impactant en les màximes problemàtiques possibles dels ecosistemes socials complexos que formen part de les diferents comunitats. La Fundació FC Barcelona vol sumar-se als esforços en la recerca i definició de les necessitats del col·lectiu de joves que ja s’estan duent a terme al nostre país, tot mirant de donar respostes que sorgeixin del mateix col·lectiu, entenent l’aprenentatge vivencial i l’activitat física com eines útils per al creixement personal i comunitari.

Més de cent mil beneficiaris

La col·laboració de la Fundació FC Barcelona amb les Diputacions i Ajuntaments de Catalunya va començar fa deu anys i ha permès arribar fins al moment a més de 110.000 persones beneficiàries a 84 municipis de Catalunya.

Durant la present temporada, “Barça Activa’t” implementarà la metodologia SportNet, que utilitza l'esport, el joc i l'activitat física com a eines d'integració social, i crearà els grups motors de participació. També durant aquesta temporada es dissenyaran els projectes participatius i serà durant la propera temporada que els projectes passaran a la fase d’implementació. Aquells projectes que destaquin i que hagin estat més ben dissenyats i implementats seran guardonats durant l’acte d’entrega de premis que es durà a terme a finals de la temporada 2023/24. Està previst que hi participin 350 infants i joves de 14 municipis.

Les diputacions i municipis participants en el programa són els següents:

  • Diputació de Girona i ajuntaments de Banyoles, la Bisbal d'Empordà, Figueres, Puigcerdà, Roses i Salt.
  • Diputació de Lleida i ajuntaments de Guissona, Lleida, Tàrrega i Tremp.
  • Diputació de Tarragona i ajuntaments de Cunit, la Ràpita, Riudoms i Valls.
SHARE THIS NEWS