Santiago Segurola guanya el VIII Premi Internacional de Periodisme Vázquez Montalbán en la categoria de Periodisme Esportiu

Aquest dijous s'ha fet públic el veredicte del jurat d'aquest guardó impulsat per la Fundació i el Col·legi de Periodistes de Catalunya. El jurat ha destacat del periodista basc “les seves anàlisis lúcides, brillants i independents".

El jurat del Premi Internacional de Periodisme Vázquez Montalbán, en la categoria de Periodisme Esportiu, ha decidit atorgar el guardó de la seva vuitena edició al periodista Santiago Segurola, del qual ha destacat que "les seves anàlisis són lúcides, brillants i  independents, trascendeixen el lloc i el mitjà on treballi i també les diferents disciplines. Ha donat volada i categoria al discurs esportiu, ha sabut contextualitzar-lo socialment i culturalment, i les seves cròniques, assajos i llibres se situen entre referents del periodisme, en la línia seguida precisament per Manolo Vázquez Montalbán, que en el seu dia va qualificar Segurola com "el personatge més guardiolesc del país"."

La categoria de Periodisme Esportiu d'aquest premi està convocada per la Fundació FC Barcelona i el Col·legi de Periodistes de Catalunya, i la seva entrega es durà a terme durant el primer trimestre del 2012. El jurat d'aquesta edició ha estat format per Sandro Rosell, Ramon Pont, Carles Vilarrubí, Josep Cortada, Daniel Vázquez, Mònica Terribas, Joaquim Maria Puyal, Borja de Riquer, Jordi Basté, Anton M. Espadaler, Jaume Pujol-Galcerán i Ramon Besa.

En la categoria de Periodisme Generalista d'aquests premis, convocada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, diversos diraris i grups editorials, han estat guardonats Rosa Marqueta i Fran Llorente, caps d'informatius de TV3 i TVE, respectivament.

El premiat: Santiago Segurola

Santiago Segurola (Baracaldo, 1957) és un dels periodistes més reconeguts internacionalment, autoritzats i rigurosos. Va col·laborar a la Universitat del País Vasc i va treballar al diari 'Deia' i a 'La Gaceta'. A partir del 1986 va començar a col·laborar al diari  'El País' i en va ser redactor en cap d'esports durant set anys, fins al 2006, moment en què va passar a ser redactor en cap de Cultura i Babelia. Actualment i des del 2007 és director adjunt al diari 'Marca' i col·laborador d'Onda Cero i Rádio Marca. Ha col·laborat també en diferents mitjans audiovisuals, com ara ETB, la Cadena Ser, Ràdio Nacional i Canal +.

Ha escrit diferents llibres, com 'Fútbol y Pasiones políticas', i n'ha prologat molts d'altres, com l'última edició de 'Dinámica de lo impensado, de Dante Panzeri,  'A mi el pelotón', de Patxo Unzueta o 'Mañana saldrá el sol'. Tot i que el futbol ha estat el seu principal àmbit d'actuació, també és un dels millors especialistes en atletisme, natació i bàsquet i, d'altra banda, és un bon crític musical.