Puyol, Abidal i Keita, contra la pòlio

Els tres jugadors protagonitzen diversos vídeos de sensibilització produïts per la Bill & Melinda Gates Foundation per sensibilitzar en la lluita contra la poliomielitis.

Amb l’objectiu de donar a conèixer la pòlio i deixar palès que cal fer un esforç més per eradicar els casos d’aquesta malaltia al món, Puyol, Abidal i Keita han protagonitzat tres vídeos de sensibilització produïts per la Bill & Melinda Gates Foundation.

‘More than a Goal. End Polio’

En aquestes peces audiovisuals, produïdes en diversos idiomes, els jugadors del primer equip es pregunten, per exemple, “de què serveix recórrer tot el camp, quedar-se davant el porter i no xutar”, en referència a la gran oportunitat que existeix, en aquests moments, de vèncer aquesta malaltia. Els vídeos s’estan distribuint a través de les xarxes socials del Barça i de la Bill & Melinda Gates Foundation.

Sota l’eslògan ‘More than a Goal. End Polio’, el FC Barcelona ha posat al servei de la Bill & Melinda Gates Foundation el seu poder mediàtic i el seu reconeixement mundial per facilitar el desplegament de programes per a l’eradicació d’aquesta malaltia.

Què és la pòlio?

La poliomielitis és una malaltia infecciosa que envaeix el sistema nerviós i pot causar paràlisi irreversible. La malaltia es difon en llocs amb pobres condicions higièniques i afecta, principalment, infants i joves. No existeix cap cura per a la pòlio, només es pot evitar mitjançant una vacuna administrada en diverses dosis preses durant la infància.

Les campanyes mundials contra la pòlio han reduït els casos en un 99%. El 1988 aquesta malaltia va paralitzar o matar gairebé 350.000 persones al món. L’any 2010 es van detectar menys de 1.500 casos. Tot i això, la malatia encara perdura al Pakistan, l’Afganistan, l’Índia i Nigèria. La pòlio podria ser la segona malaltia eradicada al nostre planeta després de la verola.