La Fundació col·labora en la remodelació d'unes consultes pediàtriques finançades per la Fundació Leo Messi

La Fundació FC Barcelona ha col·laborat en una iniciativa de la Fundació Leo Messi que ha facilitat la remodelació d'unes consultes pediàtriques a l'hospital Germans Trias i Pujol. Aquestes instal·lacions permetran augmentar un 25% les visites anuals, passant de prop de 20.000 a més de 25.000.

L’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona ha posat en marxa a principis d’aquest 2012 les noves consultes externes d’especialitats pediàtriques, que han estat remodelades gràcies al finançament de la Fundació Leo Messi, amb el suport de la Fundació FC Barcelona i la coordinació de la Fundació Ànima. Els nous espais, fruit de la remodelació de les antigues consultes, passen de 7 a 10 punts d’assistència, augmenten considerablement el confort dels més petits, unifiquen les especialitats pediàtriques de l’hospital i permetran augmentar un 25% les visites anuals, passant de prop de 20.000 a més de 25.000.

Tot plegat reforça de nou el paper de l’Hospital Germans Trias com a centre públic de referència al Barcelonès Nord i el Maresme.

Aquest és un pas més en la col·laboració de l’hospital amb la Fundació Leo Messi, que té com a precedent recent l’acord pel qual especialistes argentins en Pediatria i en Oncologia infantil es formen al centre badaloní i en d’altres de barcelonins. Alhora, el treball conjunt entre la Fundació FC Barcelona i la Fundació Leo Messi estreny els lligams entre totes dues entitats, que tenen signada una aliança de col·laboració des del 2009. En aquest sentit, fa poques setmanes es va anunciar la col·laboració de les dues fundacions amb l’Institut Català de la Salut en la lluita contra el Chagas.

Més espai

A les consultes pediàtriques de l’Hospital Germans Trias s’hi feien fins al 2012 visites de totes les subespecialitats de Pediatria; Cirurgia Pediàtrica; Ortopèdia i Traumatologia; Al·lergologia, i Pediatria Social. Gràcies a l’ampliació d’espais, ara també s’hi poden dur a terme les visites de Dietètica i Nutrició i d’Educació Diabetològica pediàtriques, que abans es feien en espais separats.

La Fundació Leo Messi va néixer el 2007 per decisió pròpia de Leo Messi i de la seva família, com a agraïment pels èxits assolits pel jugador. La tasca de la fundació se centra en projectes d’ajuda als nens en situació més vulnerable, en l’àmbit de l’educació i de la salut.

Ànima Fundació és una organització sense ànim de lucre que manté un ferm compromís per millorar la qualitat de vida dels nens amb malalties cròniques i/o terminals. Ho fa oferint assistència integral i desenvolupant projectes que van des de l’atenció individual fins a l’atenció a la infància en general: d’assistència psicològica i social, de finançament i desenvolupament, de teràpies de suport, i de millora de la qualitat de vida dels nens i les seves famílies.

En la reforma de les consultes d’especialitats pediàtriques de Germans Trias també hi han col·laborat Olnaf Arquitectura, Forats de Llúria, Porcelanosa, Gas Natural, Pintures Bruguer/Akzo Nobel, Ikea, Sony i PlayStation.