‘Barçakids’ tanca amb bona nota el seu primer curs a les escoles

Els mestres qualifiquen majoritàriament d’excel·lent aquesta experiència educativa que, sumant l’àmbit presencial i virtual, ha arribat aquest curs a 15.000 infants El valor més demanat pels centres educatius ha estat el respecte. Els esports favorits han estat el futbol, el rugbi i l’handbol

'Barçakids' ha tancat aquest mes de juny el seu primer curs a les escoles i ho ha fet amb unes qualificacions molt destacables. Així ho demostren l’acceptació i les valoracions positives de totes les parts implicades en el projecte, tant dels beneficiaris (infants d’entre 6 i 12 anys), com dels mestres i de les famílies.

60 escoles i 15.000 beneficiaris

La temporada 2012/13 aquest projecte de transmissió de valors s’ha aplicat a 60 escoles dels territoris següents: Catalunya, l’Aragó (franja de ponent), el País Valencià, les Illes Balears, Andorra, França (Catalunya Nord) i Itàlia (l’Alguer). Sumant l’àmbit presencial i virtual (www.fcbkids.cat), el projecte ha arribat aquest curs a 15.000 infants.

En tres jornades lectives per centre, els infants han tingut l’oportunitat de ser els protagonistes d’aquesta experiència pedagògica que utilitza l’expressió oral, l’expressió escrita i la pràctica esportiva per vehicular valors com el respecte, l’esforç, el treball en equip, la humiliat i l’ambició. El projecte també va proposar el concurs ‘Reporters amb valors’ que va tenir un notable èxit de participació i compta des del mes de desembre amb publicació pròpia, la revista ‘Barçakids’.

Molt ben valorat per mestres i famílies

Qualitativament el projecte ha estat molt ben rebut, tant per la comunitat educativa com pels pares i mares dels beneficiaris. De fet, aquest últim grup considera majoritàriament que 'Barçakids' mostra els principals valors de l’esport que també es poden aplicar a altres àrees de la vida.

Segons dades de l’últim estudi sobre qualitat del projecte, els mestres i coordinadors pedagògics de les escoles per què ha passat 'Barçakids' han valorat amb les puntuacions següents (sobre 10) aquests aspectes:

  • L’alumnat ha gaudit de 'Barçakids': 9,5
  • Les activitats han captat l’atenció i l’interès de l’alumnat: 9,2
  • Els continguts proposats estan en consonància amb aspectes treballats durant el curs: 8,9
  • L’alumnat ha aprofundit en aspectes útils par a la seva formació: 8,5


Èxit del respecte i bon tràfic al web

La caravana de 'Barçakids' ha recorregut durant el curs 12.000 quilòmetres per tots els Països Catalans. El valor més demanat per les escoles ha estat el respecte i els esports amb més adhesions han estat el futbol, el rugbi i l’handbol.

Pel que fa al portal fcbkids.cat, durant la temporada ha registrat gairebé 300.000 pàgines vistes, amb una mitjana de temps de visita per usuari de gairebé sis minuts.